При спецакция пловдивски криминалисти иззеха близо 3 килограма марихуана и килограм хероин - DC news

При спецакция пловдивски криминалисти иззеха близо 3 килограма марихуана и килограм хероин

С постановление на прокуратурата за 72 часа е задържан чужд гражданин с разрешение за продължително пребиваване в страната ни

Специализираната полицейска операция по линия „наркотици” е проведена в понеделник от служители на отдел „Криминална полиция” към дирекцията на МВР в Пловдив.

Със съдействието на колегите им от сектор „Пътна полиция” късно вечерта те спрели за проверка лек автомобил „Форд” на изграден контролно-пропускателен пункт на единия от входовете на областния град. В колата, управлявана от 57-годишен чужденец с разрешение за продължително пребиваване в България, са открити две пресовки хероин с тегло близо килограм.

При последвали претърсвания в условията на неотложност в обитаван от шофьора адрес в район „Южен” и от лек автомобил „Порше” разследващите иззели почти 3 килограма марихуана и 0,563 грама кокаин.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 1 от НК, уведомена е Окръжна прокуратура – Пловдив. С постановление на наблюдаващ прокурор мъжът е привлечен като обвиняем и приведен в ареста за срок до 72 часа.

Подобни статии

Top