При спецакция: Разбиха два склада, пълни с ментета в Пловдивско (СНИМКИ) - DC news

При спецакция: Разбиха два склада, пълни с ментета в Пловдивско (СНИМКИ)

Иззеха около 15 000 артикула, имитиращи запазени търговски марки в село от община „Марица“

Служители на отдел „Икономическа полиция“ в ОДМВР – Пловдив иззеха около 15 000 артикула, имитиращи запазени търговски марки, съобщиха от ОДМВР-Пловдив. При спецакцията са задържани двамата управители на дружеството, разпространявало стоките чрез интернет сайт в България и чужбина.

Операцията за пресичане на престъпления, свързани с интелектуалната собственост и противодействие на незаконното разпространение на стоки, носещи защитени търговски марки, е предприета след извършени предварително разследване на служители от отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Пловдив. В рамките на операцията са осъществени процесуално-следствените действия на две складови помещения на територията на село от община „Марица”, ползвани от търговско дружество. Намерени и иззети са близо 15000 артикула – спортни обувки и дрехи, с поставени отличителни знаци на две световно известни марки, без необходимото по закон съгласие на правопритежателя им. По първоначални данни стоките били предлагани за продажба чрез интернет сайт на потребители от България, Англия и страни от Европейския съюз.

По образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 172б от НК с полицейска заповед са задържани управителите на фирмата – двама мъже, чужди граждани. Работата по документиране на случая продължава според указанията на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Пловдив.

Подобни статии

Top