При спецакции: Арестуваха петима в Пловдив за различни по вид и количество наркотици (СНИМКИ) - DC news

При спецакции: Арестуваха петима в Пловдив за различни по вид и количество наркотици (СНИМКИ)

Кокаин, екстази, марихуана и други опиати иззели ченгетата

Петима са задържани и са иззети различни по вид и количество наркотици при две паралелни спецакции в Пловдив, съобщиха от полицията под тепетата. Процесуално-следствените действия са осъществени под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив.

В сряда, при проведена специализирана операция за пресичане на престъпленията по линия „наркотици”,  служители от отдел „Криминална полиция” задържали двама мъже на 47 и 39 години с над 816 грама кокаин.

При претърсвания на домашните им адреси и колата, с която се придвижвали, допълнително са иззети и почти 220 мл канабисово масло със съдържание на тетрахидроканабинол, 21 таблетки екстази, 11 капсули вещество от рода на опиатите, над 4 грама марихуана и 4 електронни везни.

По случая е образувано досъдебно производство,  уведомена е  Окръжна прокуратура – Пловдив. С постановление на наблюдаващия прокурор мъжете са привлечени като обвиняеми и задържани за 72 часа.

Ден по-рано, при аналогична акция на полицаи от Шесто РУ са арестувани и млади мъже на 22, 24 и 32 години. И тримата са с криминалистични регистраци и осъждани. Засечени са в района на училище в квартал „Изгрев” в момент на сделка с марихуана, а при вида на униформените единият изхвърлил на земята пакетче с веществото.

От мястото на задържането им са иззети общо над 33 грама от сухата листна маса и електронна везна. Срещу извършителите се води бързо производство.

Междувременно от Окръжна прокуратура – Пловдив съобщиха, че са повдигнали обвинения на 46-годишния К.П., на 46 г., за това, че на 21.09.2022 г., в гр. София и в гр. Пловдив без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 816 грама кокаин, малко количество марихуана и течност със съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол.

Като обвиняем е привлечен и Г.Т., на 39 г., за това, че на 21.09.2022 г. в гр. Пловдив без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – малки количества екстази и течност със съдържание на тетрохидроканабинол.

Двамата обвиняеми се познавали. Те са имали отношения във връзка с разпространение на наркотични вещества.

К.П. и Г.Т. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 23 септември 2022 г., Окръжна прокуратура–Пловдив внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържани под стража“ спрямо К.П. Предстои преценка на доказателствата за определяне на мярка за неотклонение и спрямо Г.Т.

Подобни статии

Top