При спецоперацията в Шекера и Армана: Съставени са 43 фиша и 24 акта на неизрядни шофьори - DC news

При спецоперацията в Шекера и Армана: Съставени са 43 фиша и 24 акта на неизрядни шофьори

Образувана е една преписка за 25 стека безакцизни цигари

123 автомобила са проверени по време на акцията на Трето РУ в ромските махали в район „Северен“. Това съобщи  пред журналисти началникът на 3 РУ при ОДМВР главен инспектор Венелин Костов тази сутрин. Акцията е започнала в 8 ч. и продължава в момента. Проведени са беседи със 162-ма души. Съставени са общо 43 фиша за административни нарушения и 24 акта, като предимно са за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Има една образувана преписка, която е за акцизни стоки без бандерол. намерени са 25 стека безакцизни цигари.

Няма придобита информация касаещи политическите престъпления и няма образувани досъдебни производства по тези текстове от НК, посочи Костов. По думите му към момента в района на Трето РУ се набляга на индивидуалната превенция. Водят се разговори с жителите на кварталите, както и с управителите на големи фирми с над 100 души персонал в рамките на превенция по отношение на евентуален корпоративен вот.

Работи се в три направления охранително, криминално и икономическо, както в Арман и Шекер махала, така и в Столипиново, където също тече акция на Шесто РУ. Извършват се и проверки в магазини за вересии, но на този етап няма данни за престъпления.

Към края на деня се очаква още информация.

Подобни статии

Top