При засилени мерки за сигурност и пълна дезинфекция провеждат сесия на ОбС-Пловдив

Ще бъдат разгредани 30-на точки, свързани с мерки на местната власт заради извънредното положение

При засилени мерки за сигурност и пълна дезинфекция ще се проведе днес редовното заседание на Общински съвет – Пловдив. Сесията няма да бъде на Гребната база, както първоначално обяви председателят на местния парламент Александър Държиков. Ще се ползва резервният вариант – Домът на културата „Борис Христов“, където също има достатъчно пространство, за да може съветниците да бъдат на достатъчно голямо разстояние един от друг.

Преди началото на заседанието сградата ще бъде щателно дезинфекцирана, информираха от пресслужбата на Общинския съвет. Сесията ще бъде закрита за граждани, като всички взети решения ще бъдат публикувани на страницата на местния парламент в законоустановения срок.

Ръководството на Общински съвет-Пловдив е предприело и редица други противоепидемични мерки. Предвидено е всяко едно лице, влизащо в сградата, да използва задължително дезинфектант за ръце, който ще е на разположение още на входа. Осигурени са изтривалки за дезинфекция. За по-голяма защита е препоръчително всеки да влиза с маска.

В голямата залата на Дома на културата ще бъдат допускани само общински съветници, като с цел спазването на лична дистанция между тях, те ще сядат през две-три места един от друг и през ред. Председателският президиум ще бъде на самата сцена, където ще седят председателят на Общински съвет Александър Държиков, кметът на Община Пловдив Здравко Димитров и двамата дежурни зам.-председатели, които ще следят за кворума и преброяването при всяко гласуване.

Журналистите и администрацията ще бъдат отделени от съветниците на балкона. Представителите на медиите ще бъдат допускани през отделен вход.

Сесията ще започне от 10.00 ч.  При необходимост, в съотвествие с препоръките,  през определени интервали от време ще се дава почивка за проветряване на залата и балкона.

Припомняме, че по време на заседанието ще бъдат разгледани 30-на точки, като голяма част от тях са свързани с мерки на местната власт, взети заради извънредното положение.

Подобни статии

Top