Приятел на Кольо Карамфилов фалшифицирал негови картини?

Синът на художника алармира за фалшификатите във Фейсбук

Приятел на емблематичния пловдивски художник Кольо Карамфилов е фалшифицирал четири негови картини. Това написа във Фейсбук-профила си неговият син Росен. Публикуваме пълния текст на поста на Карамфилов-младши, без редакция:

Внимание! Трябва да споделя нещо важно. Нещо, което от няколко дни ми е заседнало като буца в гърлото. Нещо, което отказвах да повярвам. Нещо, което е извън пределите на морала и на липсата на такъв. Тези четири картини са фалшификати на баща ми, Кольо Карамфилов. Живописи. Платна. Погледнете ги, дами и господа. Просто ги погледнете. Това не е Кольо. Искам да обърна внимание, че още десет човека, художници потвърдиха.

Ще попитате кой извърши престъплението. Веднага ви казвам името на човека, продал и на всичкото отгоре най-вероятно нарисувал тия отвратителни реплики. ВЛАДИМИР РАДУЛОВ ШИШКОВ. Приятел. Човек сядал на една маса с баща ми. Сега ме е блокирал и сигурно няма да види тоя пост, но дано племенниците му, с които впрочем съм близък, му предадат. Чудя се как спи. Чудя се как не го е срам от самия него. Но той е такъв. Всички това ми казват.

Аз обаче, като единствен наследник на Кольо Карамфилов, няма да оставя нещата така. Владо направи огромна грешка и ще си плати скъпо за нея. Познавам жената на която са продадени картините. Юлия Константинова. Имам и доказателства за случилото се. И вие помогнете, с каквото можете. За да спре тая гавра.

Кольо Карамфилов е един от най-големите български художници. Не е достатъчно само да го подпишеш, за да се превърнеш в него. Защо не помисли за това по-рано, скъпи Владо?! Вече е твърде късно. Сега светът ще ти стане тесен. Обещавам.

Покойният Кольо Карамфилов беше художник и график. Той беше един от създателите на пловдивската авангардна група „Ръб“. Роден на 7.12.1963 г. в Пловдив, той си отиде в разцвета на силите си, на 12.01.2014 г., само месец, след като навърши 50 години.

Подобни статии

Top