Приятел на загиналия Тоско: Има опасения, че случаят ще бъде потулен!

Семейството на убития в Солун фен се нуждае от подкрепата на държавата, заяви Михаил Манолов от КПБП

Тоско Бозаджийски беше изключително момче. Целият му съзнателен живот беше отдаден на Ботев (Пловдив) и той ще остане завинаги в паметта ни. Настояваме за справедлив процес и наказание за виновниците, причинили смъртта му. Това заяви Михаил Манолов, член на УС на Клуб на привържениците на Ботев Пловдив в предаването на bTV „Тази събота и неделя“.

28-годишният българин почина в Солун след като той и спътниците му бяха нападнати от ултраси на гръцкия ПАОК, ден след дербито срещу побратимения с Ботев клуб Арис. Впоследствие той бе блъснат и от автомобил.

Манолов обясни, че и Ботев, и Арис са изпратили протестни писма до гръцките институции. Отделно са подготвени писма на гръцки, български и английски, които се разпращат до съответните органи.

Освен това от Арис са предложили на семейството на Тоско да му помогнат с гръцки адвокати при процеса.

По думите му още преди няколко дни са се появили сведения, че случаят има шанс да бъде потулен.

„Тук не става въпрос за футболно хулиганство, а за предумишлено убийство. Единият от арестуваните и син  на висшестоящ гръцки полицай, който се занимава с борбата срещу футболното хулиганство“, подчерта Манолов.

Според него подобни случаи се прикриват и в България.

Той обясни, че към момента семейството на загиналото момче се нуждаят най-много от подкрпата на държавата, която за помогне в установявянето на реалните причини за смъртта.

Приятелят на Тоско поясни, че двамата се познавали от 12 години. По думите му Тоско се занимавал освен с хореографиите на феновете и с различни каузи.

„Всяка година на Коледа и Нова година раздаваше подаръци на деца и ученици. Занимаваше се и с много благотворителни инициативи. Потърсиха го дори и във връзка със снимането на нов филм за Христо Ботев“, разказа той.

Останалите българи, които бяха настанени в болница след побоя, вече са в Пловдив и се възстановяват добре.

Вижте и видео от целия материал на bTV по случая ТУК!

Подобни статии

Top