Приятели на убития на пешеходна пътека музикант Велко Илиев с протест тази вечер в Пловдив

Близките на барабаниста от „НеЩо ЦвЕтНо“ стартират петиция за промяна

Протест под надслов „Не на шофьорите отнели човешки живот по пътищата!“ ще се проведе тази вечер в Пловдив. Организатори са приятели и близки на загиналия на кръстовището на булевардите „Руски“ и „Шести септември“ барабанист от пловдивската група „НеЩо ЦвЕтНо“ Велко Илиев.

„На 16 юни се навършва една година от загубата на нашият скъп син, брат и приятел Велко Илиев. Всеки, който следи развитието по делото разбира, че присъдата не е достатъчно справедлива. Апелът ни към вас и всички жертви и близки на пострадали при катастрофи е да се обединим в една обща кауза – промени в закона за движение по пътищата. Ние смятаме,че кръвта на нашите близки не струват това, което определят законите на нашата страна. Искаме да бъде отнето правото на шофьори, отнели човешки животи, да са отново зад волана поне за минимум от 10 години. Нека всички заедно се обединим за едно по-добро бъдеще на нашите деца и близки!

Ще очакваме всеки от вас на 16.06.2020 г. на кръстовището на бул. „Руски“ и „Шести септември“ от 20.00 ч., за да сложим началото на нашата петиция за промяна. Всеки един от вас, който няма възможност да присъства, може да даде своята подкрепа в поставени от нас бланки на посочените от нас места, а те за първо време ще са: Пъб „Белия паяк „, „Найлона“, bar Fabric и bar Download.
Благодарим ви за подкрепата!“, пишат организаторите в социалната мрежа.

Припомняме, че миналата седмица шофьорът, убил на пешеходната пътека на кръстовището на двата възлови булеварда музиканта, получи условна присъда от 3 години и 6 месеца с 5 години изпитателен срок. Вижте повече за катастрофата ТУК!

Подобни статии

Top