Приятен морски бриз след 13-часа до Албания за Академик Бултекс 99

Пловдивският тим излиза утре от 20:00 часа в първия кръг срещу местния Теута

След 13-часово пътуване пловдивският баскетболен тим на Академик Бултекс 99 пристигна благополучно във втория по големина град в Албания – Драч, в който утре от 20 часа българско време ще изиграе първия си мач от Балканската лига срещу местния Теута.

Отборът бе настанен в 4-звездния хотел Вивас, който е се намира на 10 метра от плажа. 200-хилядния Драч е известен местен курортен морски център, ежегодно се посещава от много туристи и разполага с едно от най-големите пристанища в Адриатическо и Йонийско море. Днес в 19.30 часа предстои тренировка на отбора. В тима няма проблеми с контузени състезатели, отсъства единствено Александър Груев, който е със счупен пръст и няма да бъде на разположение повече от месец.

„Надявам се, че ще имаме време да починем след дългия път. Не разполагаме с много информация за противника, но въпреки това излизаме за победа. Тя ни е особено необходима след двете загуби на старта на шампионата и преди важния домакински мач с Рилски спортист в 4-я кръг на НБЛ“, коментира старши треньорът на Академик Бултекс 99 Дарко Костич.

От мача с Теута утре ще има преки включвания по БНР и Радио Пловдив с помощта на специалния пратеник Йордан Данчев.

Подобни статии

Top