Приеха Бюджет 2022 за Пловдив, БСП и ДБ гласуваха против - DC news

Приеха Бюджет 2022 за Пловдив, БСП и ДБ гласуваха против

526 млн. лв. е финансовата рамка за тази година, от нея над 261 млн. лв. са делегирани от държавата дейности

Рекордният общински бюджет на Пловдив – в размер на 526 млн. лв., бе гласуван днес. С 37 гласа „За“ и 11 „против“ финансовата рамка бе приета до обяд, като срещу нея гласуваха групите на БСП и Демократична България.

Със 108 млн. лв. повече е тазгодишния бюджет. Приходите от делегираните от държавата дейности са в размер на 261 159 000 лв., а от местните – 264 милиона 954 хиляди лева. Най-много средства са отделени за образоавние – 208 милиона лева. Капиталовата програма е за 120 милиона лева.

„Благодаря на всички, които гласуваха, които поеха отговорността за град Пловдив, защото всичко друго е евтин популизъм“, каза Димитров и допълни, че Пловдив ще продължи да се развива.

Зам.-кметът Величко Родопски направи предложения за промени в проектобюджета. Една от тях беше за намаляване на средствата за строителство на спортна зала до Езиковите гимназии, които беше предвидено да бъдат в размер на 3 млн. лв., да се намалят с 900 хиляди лева. Средствата за обекта, предвидени за 2023 година се увеличават с 900 000 лв. прехвърлят в бюджетите на районите за ремонти и строителни дейности. Намаляват се и средствата за ремонти на уличната мрежа за тази година със 100 000 лв. Така парите, които се събират – в размер на 1 млн. лева, да отидат за текущи ремонти и изграждане на уличната мрежа, като за „Централен“ отиват 400 000, а за „Западен“ и „Източен“ – по 300 000 лв.

Дебатите и предложенията

Нито едно от предложенията на БСП предложение не беше прието, с мотив, че средствата в бюджета са ограничени. Заради това от БСП гласуваха против финансовата рамка. Срещу нея гласуваха и от „Демократична България“. От трибуната Веселина Александрова от ДБ обяви, че цит.: „Това е бюджет на една отиваща си администрация“. Тя добави, че с колегите й от групата не виждат дългосрочна визия за развитие на Пловдив.

Направените от Добромира Костова от „Демократична България“ допълнителни 15 предложения също не бяха приети. 

1 2

Подобни статии

Top