Приеха бюджета на Пловдив, рамката надхвърля 418 милиона лева

Някои от направените допълнения от общинските съветници също влязоха във финансовата рамка

Общинските съветници приеха бюджета на Пловдив с 30 гласа за и 13 „против“. Срещу финансовата рамка гласуваха БСП, Демократична България, които по време на вота не бяха в залата и ВМРО.

Срещу бюджета гласува също Слави Георгиев. „Докато бюджетите бъдат структурирани по този начин аз няма да подкрепя такъв бюджет“, категоричен беше той.

След гласуването кметът Здравко Димитров благодари на съветниците. „Искам да ви уверя, че чух много добри предложения. Аз съм сигурен, че всички предложения са много добри и насочени към гражданите на Пловдив, но сами разбирате, че няма как всички да бъдат удовлетворени. Ние не ги делим на партийни предложения. Ние живеем в този град, важно е да вървим напред и да се развиваме. Ако има някой засегнат или пренебрегнат по някакъв начин, няма как, бюджетът не може да се увеличава непрекъснато“, подчерта кметът. Той пожела успех на всички съветници, които участват в листите за народни представители и ги призова да не забравят, че са пловдивчани и работят за Пловдив.

Припомняме, че финансовата рамка надхвърля 418 млн.лв. Сумата е рекордна за града под тепетата. Планираните приходите за делегирани от държавата дейности са на стойност 225 849 498 лв., а предвидените местни приходи са за 192 233 626 лв.

Общинският съвет гласува Бюджет 2021 на Пловдив

По време на дебатите бяха приети няколко предложения. Сред тях бе искането да се отделят 100 000 лв. за ул. „Велбъдж“ в „Централен“. Пъровначалното предложение бе за 150 000, но накрая се стигна до споразумение общината да даде 100 000, а останалите 50 000 да дойдат от бюджета на район „Централен“.

Приети бяха от вносителя и предложенията на Йордан Илиев от ГЕРБ, сред които бе да се актуализират парите за районите  – за „Северен“ със 160 000 лв. за прокопаването и ремонтите, свързани с водния цикъл, 300 000 лв. допълнително за „Централен“ и 100 000 лв. допълнително за „Източен“. Освен това бяха заделени 28 350 лв. за още един аквариум за Природонаучния музей, както и актуализация  на парите за мониторинг  изпълнение на условията на комплексно разрешително за депото в Цалапица. За този доклад бяха оставени 200 000 лв., а останалите 148 595 се пренасочват за нова техника за обслужващите предприятия.

Кметът прие и предложението на Атанас Узунов от ГЕРБ да се осигурят 45 248 лв. за реконструкция на физкултурния салон на СУ „Братя Миладинови“ в Пловдив.

От трите предложения на съветника от БСП д-р Атанас Баташки, бе прието само едно – да се заделят 30 000 лв. за нов стрийт фитнес в парковата площ на ул. „Ален мак“ 4. Кметът не прие  предложението за предвиждането на 3 милиона лева в бюджета за почистване и облагородяване на коритото на река Марица, както и да отдели 50 000 лв. за профилактични прегледи на служители от администрацията, които да отидат в общинските здравни структури. Те не бяха одобрени и от другите съветници.

Снимка: стоп кадър от онлайн излъчване във Фейсбук

Подобни статии

Top