Приеха го! Концесионните такси на „Ботев“, „Локо“, „Спартак“ и игрищата на Гребната – 100 лв. годишно

Общинският съвет гласува символичните концесионни възнаграждения

Концесионните такси за базите на „Ботев“ – Пловдив, „Локомотив“ – Пловдив, „Спартак“, както и игрищата на фирма „Лионел“ на Гребната, да стане 100 лв. Това приеха днес единодушно общинските съветници.

Символичната концесионна такса бе обещана от премиера Бойко Борисов за всички клубове, при рестарта на строителството на Колежа.

Досега концесионнине такси бяха обвързани с размера на минималната работна заплата, но това също отпадна от концесионните договори на футболните клубове.

„БСП ще подкрепи предложенията, не защото предстоят избори, а защото не може да се плащат такива пари за спорт“, посочи лидерът на групата общински съветници на левицата Николай Радев от микрофон. Той обаче настоя до стадионите да бъдат допускани безплатно децата, които участват в някакви извънкласни дейности, независимо дали те са спортни или не. „Нека тези деца да бъдат стимулирани да спортуват на стадионите – независимо дали са в клуб по английски или по спорт„, подчерта Радев и добави: „Иначе общината прави жест с тези символични такси, но трябва да има разбиране и от спортните деятели“. 

По време на дебатите съветникът от ГЕРБ Гошо Къчков предложи към първоначално внесеното предложение на зам.-кмета по стпорта Георги Титюков, да бъдат дописани също стадион „Тодор Диев“ в Кючука, ползван от „Спартак“, както и тренировъчните бази на „Ботев“ в Коматево и бъдещата на Локо в „Тракия“. Адвокат Георги Колев от БЗС „Александър Стамболийски“ пък допълни предоженията с концесионера на футболните игрищана Гребната база – Гено Добревски и неговото дружество „Лионел“.

„Има писмено искане от Гено Добревски, който иска да му се намали възнаграждението по концесията и съм го разпределила по комисии“, коментира председателят на общинския съвет Савина Петкова.

В крайна сметка зам.-кметът Титюков преформулира решението, като добавя нови четвърта и пета точки към предложението, които бяха гласувани с пълно единодушие.

Пред журналисти Титюков обясни, че тепърва договорите на клубовете трябва да бъдат изменени и добави, че взетото решение ще ощети бюджета с не повече от 10 000 лв. месечно, които биха могли да отиват за подпомагане на спорта.

Подобни статии

Top