Приеха културния календар на Пловдив - DC news

Приеха културния календар на Пловдив

С 2 408 800 лева ще разполага общината за културни събития

След повече от час дебати и над 10 предложения общинските съветници на Пловдив приеха културния календар за 2022 г., съобщи Радио Пловдив.

Тази година общината ще разполага с близо 400 000 лв. повече за културни прояви спрямо миналата година, тъй като рамката е в размер на 2 408 800 лв.

В началото съветникът Константин Георгиев засипа ресорния зам.-кмет Пламен Панов с въпроси, сред които как различни фестивали ще рекламират Пловдив по света. Зам.-кметът отговори, че културата е сред най-добрите посланици на Пловдив.

В зала не бяха приети предложенията на Владимир Славенски от Демократична България 1 февруари да бъде отбелязан в календара и да получи финансиране като ден на жертвите на комунистически режим и 28 август да се чества като годишнина от смъртта на цар Борис Трети.

Преди това много политика и алюзии за „партията майка“ и кой къде членува се намесиха в дебата кои точно събития да бъдат включени в културния календар. В крайна сметка 43-ма съветници гласуваха „за“, Константин Георгиев от „Кауза Пловдив“ бе „против“, а 3-ма се въздържаха.

Подобни статии

Top