Приемат оферти за ремонта на ВиК-мрежата по бул. „Христо Ботев“

7,5 млн.лв. ще струва целия проект

Общината обяви обществената поръчка за подмяна на водопроводите по бул. „Христо Ботев“. Поръчката е публикувана на сайта на общинската администрация и е на стойност 6 250 000 лв. без ДДС.

Водопроводът ще бъде подменен в участъка от Централна гара до Коматевско шосе и по разклоненията на булевардите „Александър Стамболийски“  и „Копривщица“, става ясно от обявената процедура.

Стойността на целия проект, плюс подмяна на водопровода е за около 7 500 000 лева с ДДС, съобщи преди време кметът Иван Тотев.

Става дума за тежък ремонт, след като преди една-две години беше подменен водопроводът от другата страна на бул. „Христо Ботев“. Ще се обнови цялата инфраструктура на булеварда, включително и ВиК-съоръженията. За финансирането на ремонта на водопровода е потърсено съдействието на МРРБ, научи DCNEWS от запознати.

Ще бъдат подменени съществуващите етернитови водопроводи с тръби от чугун за магистралните и полиетилен за разпределителните клонове от мрежата.

Според специалисти точно в северното платно на бул. „Христо Ботев“ се намира отвеждащ водопровод, а авариите в този участък са почти ежедневие.

След ремонта на водопровода ще бъде преасфалтиран и булеварда, а после ще бъдат подменени старите капаци на шахтите.

Цялата реконструкция ще продължи 270 дни или около 9 месеца.

Офертите за участие могат да се подават до 31 август. Те ще бъдат отворени на 3 септември.

Подобни статии

Top