Приказката свърши! Джошуа нокаутира Пулев! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Британският шампион прати българина 3 пъти в нокдаун преди да го довърши с ъперкът и дясно кроше

Кубрат Пулев се прости с повторния си шанс да се превърне в първия български световен шампион в тежка категория на професионалния бокс.

Той се изправи в директен мач за световната титла срещу Антъни Джошуа, който е носител на поясите на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF), като всеки от тях бе заложен в мача.

За съжаление българинът бе нокаутиран в 9-ия рунд, след като преди това на три пъти бе пращан в нокдаун, явно неспособен да се опази от мощните ъперкъти на британеца.

Пулев и Джошуа трябваше да се изправят един срещу друг за световната титла още през 2017 година, но тогава схватката пропадна в последния момент заради контузия на българина.

Той изчака цели 6 години, за да стигне до втората си възможност да стане №1 при най-тежките, след като в края на 2014-а бе нокаутиран от тогавашния доминатор в елита Владимир Кличко в Хамбург.

След успеха си Джошуа вече има 24 победи (22 с нокаут) и само една загуба, докато Кобрата има 28 успеха (14 с нокаут) и две поражения.

Безспорен факт е, че българинът подобри представянето си на фона на боя с Владимир Кличко преди години, но в осем от деветте рунда Джошуа имаше своето тотално предимство. Пулев предизвика Джошуа още на кантара, като продължи да го провокира и след края на мача, отказвайки да признае тоталното му надмощие с думите: „Запомни кой съм!“.

Кобрата твърдеше, че доста се е променил от злополучния мач срещу Кличко, но всъщност показа, че е останал напълно същия – арогантен извън ринга, демонстриращ натрапчив патриотизъм, а на ринга срещу истинските шампиони – отново в положение „гледам само нагоре“.

Едва ли Пулев е осъзнал, че с поведението си в подобни моменти не носи слава, а по-скоро негативи за себе си и за родината си.

А повечето от българите останаха излъгани след неговите закани и обещания, че едва ли не му е предначертано от съдбата да бъде новият световен шампион.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAZN Boxing (@daznboxing)

Пред 1000 зрители на „SSE Wembley Arena“ Кубрат Пулев както винаги излезе на популярната българска песен „Притури се планината“ на Стефка Съботинова. AJ, от своя страна, заложи също на традиционния за него ритъм на „7 Nation Army“ на The White Stripes.

Развоят по рундове:

Рунд 1

Двамата се дебнеха в първата минута и не смееха да нанесат дори леви прави, като опитваха да се разучат в самото начало на битката. Джошуа нанесе два леви прави, за да тества защитата на опонента си, но иначе първият рунд протече очаквано „скучно“, предоставяйки повече проучване, отколкото мощни изпълнения.

Рунд 2

Двамата продължиха да бъдат предпазливи и да оправдават очавканията за по-спокойна подготовка за следващия екшън. Джошуа направи комбинация от крошета, но Кобрата се запази, като направи на свой ред атака, но също не намери главата на съперника. За първи път от началото на битката видяхме скъсяване на дистанцията и Джошуа прихвана Пулев в клинч, като двамата се поздравиха (неохотно) при края на рунда.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAZN Boxing (@daznboxing)

Рунд 3

Кубрат продължаваше да финтира и да държи под напрежение съперника си, с което затвърди очакванията да бъде съвсем различен от предишния си мач за световната титла срещу Кличко. Джошуа намери с десен прав главата на противника, но не беше тежко поадение, само че малко по-късно комбинация от крошета разклати българина. Кубрат се усмихваше след края на канонадата, но още един ъперкът го принуди да се обърне с гръб към съперника, което е сериозна индикация за опасност. Още няколко мигове по-късно дойде и втори нокдаун в актива на Джошуа, който обаче удари след гонга Пулев. Все пак, сирената определено помогна на Кобрата да оцелее.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAZN Boxing (@daznboxing)

Рунд 4

Пулев се дърпаше прекалено назад дори от левите прави на Джошуа, а в същото време не представляваше опасност за съперника. Кобрата обаче показа кураж и скъси дистанцията, тръгвайки напред, макар и основно да нанасяше удари в тил в клинча. Джошуа изчакваше и не атакуваше, което даде шанс на Кубрат да се съвземе и да опита свои атаки, а те макар и неефективни, продължаваха битката.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAZN Boxing (@daznboxing)

Рунд 5

Кобрата имаше хубави попадения с ляв прав, но към края Джошуа тръгна отново в атака, само че в клинча си намери майстора. Българинът изглеждаше възстановен от нокдауна и нанесе комбинация лев-десен прав, като се амбицира да тръгне напред и би трябвало да спечели рунда.

Рунд 6

Все по-добре започваше да скъсява дистанцията българинът, а и финтовете му работеха все по-успешно. Джошуа изглеждаше пасивен и се стремеш да избягва десните прави на Кобрата, като влизаше в клинч при всяка възможност. Шампионът избягваше с ескиважи десните прави на опонента си, но гледаше само да влиза в клинч и да не опонира по никакъв друг начин. Съдиите би следвало да оценят активността на Пулев в този рунд.

Рунд 7

Джошуа се посъбуди и започна да нанася леви прави в тялото, след което намери противника и с ляв ъперкът в клинча. Британецът се активизира и опитваше да доминира в близка дистанция, въпреки че по-добрата идея за него бе да държи битката отдалеч. Кобрата също се пробваше с левите си прави, но винаги когато „влизаше“ напред, се стигаше до клинч. Естествено, самият българин се показа като майстор в клинча и не позволяваше да бъдат наклонени везните по този начин.

Рунд 8

Реферът направи забележка на двамата за непозволени удари в клинч, след което Пулев вкара комбинация ляв-десен прав, но и „изяде“ едно ляво кроше. Българинът изтласкваше към въжетата противника си с опитите за леви прави, а Джошуа заби дясно кроше, за да опита да опонира. Антъни вкара още два леви прави в тялото на съперника, но рундът беше с по-скоро поделено надмощие на ринга.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAZN Boxing (@daznboxing)

Рунд 9

Джошуа вкара два леви прави и Пулев се видя принуден да влезе в нов клинч. Последваха удари в тялото в актива на британеца, който продължи да разчита на тях, но без да посмее да поеме инициативата. За съжаление, ляв ъперкът от Джошуа прати отново в нокдаун нашия боец, който секунди по-късно беше проснат с последвало дясно кроше. Така Джошуа си заслужи отново поясите и нокаутира Кубрат Пулев.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAZN Boxing (@daznboxing)

Следващото огромно предизвикателство пред Антъни Джошуа ще бъде обединителен мач за всички пояси в тежка категория срещу Тайсън Фюри. Световният шампион във версия Световен боксов съвет (WBC). Циганският крал от Манчестър се закани да нокаутира AJ до третия рунд.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAZN Boxing (@daznboxing)

Подобни статии

Top