Приключи ремонтът на Кукленско шосе

Оправиха булеварда само до ул. „Скопие“ и замразиха строителството

Приключи ремонтът на Кукленско шосе. Работата по реконструкцията на част от булеварда започна преди около година. За това време той бе реновиран от кръстовището с ул. „Даме Груев“ до ул. „Скопие“.

Ремонтът трябваше да приключи за три месеца, но се проточи за около година. Въпреки плановете за подмяна на канализацията, водопроводите, велоалеите и осветлението и отпуснатите 6 милиона лева, от които първите 3 милиона бяха заложени в миналогодишния бюджет, част от дейностите така и не бяха извършени.

Копнаха Кукленско шосе, ремонтират го за 90 дни (ВИДЕО)

Канализацията и водопроводите не бяха подменени, а велоалеите, които трябваше да се споделят с пешеходците, не бяха направени. Част от парите за строителството през миналата година обаче бяха прехвърлени в тазгодишния бюджет, като с тях са разплатени текущите дейности.

При старта на ремонта беше планирано за тази година също да има 3 милиона лева в бюджета, с които Кукленско шосе да бъде завършено до землищната граница на Пловдив. Това обаче не се случи, тъй като общината замрази реконструкцията на булеварда за сметка на ремонта на ул. „Даме Груев“.

Според кмета Здравко Димитров, към момента Кукленско шосе не било сред приоритетните инфраструктурни обекти на общината.

Подобни статии

Top