Приключиха ремонтите в училищата в Асеновград

Единствено в ОУ „Христо Ботев“ ремонтите ще продължат с началото на учебната година

Напълно подготвени са всички 16 общински и държавни училища на територията на община Асеновград за началото на новата учебна година. Вече са приключени  всички текущи ремонти в учебните заведения и  детски градини.

Малко над 500 хиляди лева са вложени в асфалтиране на дворни пространства, саниране на сгради , ремонт на вътрешни инсталации и освежаване на класните стаи, каза ресорният заместник-кмет инж. Мария Вълканова.

Най-сериозни ремонти са направени в  основните училища „Ангел Кънчев”, „Отец Паисий” ,  „Христо Ботев” и „Панайот Волов“ в квартал Долни воден. Там подобренията са за сметка на инвестиционната програма, а осигурените средства са в размер на 340 хиляди лева.

С подменен покрив, обновени класни стаи и нови санитарни възли посреща учебната година училище „Петко Каравелов”. Ремонтите са извършени за сметка на бюджета на учебното заведение и са в размер на 50 хиляди лева.

Със собствени средства са направени подобрения и в гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” в Асеновград

и училищата „Проф. Асен Златарев” в село Боянци и „Климент Охридски“ в село Златовръх.  С ремонт на оградата ще започне новата учебна година в ОУ „Христо Ботев”.

Там дейностите ще продължат и по време на учебните занятия, но това няма да попречи на учебния процес, категорично заяви инж. Мария Вълканова. Санирана е сградата, в която се обучават децата до четвърти клас, подменена е и дограмата.

1 2

Подобни статии

Top