Приключват кампаниите в подкрепа на собствениците на кучета и котки

През месец декември приключват няколко кампании,

които Община Пловдив и през 2018-тагодина реализира в подкрепа на собствениците на домашни кучета и котки, а именно:

Кампания „Регистрирай куче и спечели награда“ – насочена към собствениците на домашни кучета, които надлежно декларират притежаването им. Целта е да се стимулира активността на собствениците на кучета в това им задължение.

От месец март до момента са раздадени 11 пакета с предметни награди, а последната 12-та може да бъде спечелена при регистриране  на домашно куче, ако това стане до 10-ти декември включително.

„Кампания за подпомагане  кастрацията на домашни кучета и котки, отглеждани в Пловдив“, която се реализира в съдействие с осем ветеринарни амбулатории в Пловдив. За целите на тази инициатива са раздадени над 280 талона за отстъпки от стойността на манипулацията „кастрация на домашно куче/котка“.

Талоните трябва да бъдат използвани до 10-ти декември включително.

И още нещо важно: кастрираните кучета са освободени от заплащане на „такса куче“, припомнят информират от дирекция „Екология и управление на отпадъците“.

Обобщена справка от общинския електронен регистър на домашните кучета, показва, че все още има собственици на кучета, отглеждани в Пловдив, които не са заплатили годишната „такса куче“.

Таксата е в размер на 30.00 лева и се заплаща в съответната районна администрация по местоживеене.

От дирекцията припомнят, че средствата събрани от „такса куче“ се влагат обратно в дейности по реализиране на мероприятия за овладяване популацията на уличните кучета, както и за провеждане на редица кампании в полза на домашните животни.

Подобни статии

Top