Приключват ремонтите край Гроздовия пазар

Ремонтите в Първа градска част – Север приключват съобразно исканите от гражданите промени

На 24.04.2019 г. кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и зам.-кметът инж. Тошо Пашов свикаха обществено обсъждане във връзка с довършителните ремонтни дейности в Първа градска част – Север (районът около ул. „Ламартин“ и Гроздовия пазар). Преди да продължи работа в квартала Стаменов обсъди с около 20 живущи евентуални промени, които да предложи на съответните комисии или нанесе в проекта.

„След 40 год. искаме кварталът най-сетне да придобие нов облик. Разработеният проект е максимално близък до законовите норми, на нуждите и желанията на живущите в една от най-старите зони в Пловдив“, коментира Стаменов.

Проектът, който е разработен още през 2014 г. от екип на Община Пловдив, включва изграждане на паркоместа, осветление, подземна комуникация, отводняване на терена, тротоари и частично озеленяване. Дискусията с гражданите премина спокойно и в диалог, като основните точки, които бяха обсъдени са свързани с контрола и реда на движение, зелените площи и създаване на повече естествена сянка, достъпи до входове и жилищни сгради, опциите за паркиране и зоните за отпадъци.

Районният кмет увери събралите се, че след като кварталът бъде изцяло ремонтиран и поддръжката му от ОП „Градини и паркове“ ще бъде по-регулярна.

Инж. Тошо Пашов обеща на пловдивчани, че предложенията за корекции ще бъдат направени към съответните комисии, като цел на администрацията е да започне работа след Гергьовден и до 2 м. ремонтът да приключи.

Припомняме, че в квартала около Гроздовия пазар се извършваше цялостен ремонт в рамките на Интегрирания проект с Европейско финансиране. Поради недостиг на средства работата беше преустановена, като продължението на проекта ще бъде финансирано от бюджета на Община Пловдив под контрола на район „Централен“.

Подобни статии

Top