Примката около обвиняемите за смъртта на Тоско се затяга!

Тикнаха в ареста 26-годишната жена-шофьор, прегазила фена на Ботев в Солун

Примката около обвиняемите по делото за убийството на Тоско Бозаджийски продължава да се затяга. Задържана е 26-годишната жена-шофьор, замесена във фаталния случай, довел до смъртта на 28-годишния фен на Ботев на 5 януари пред Концертната зала в Солун, пише „Марица“.

Според информация на PRESSARIS, в рамките на следващите няколко дни останалите пет души ще бъдат изправени пред следователя, за да се запознаят със сериозните обвинения. Те са 48-годишен фен на ПАОК (според съобщението на полицията) и четирима други, участващи в случая (осъществен бе арест на други двама през януари). Всички бяха идентифицирани след разследванията на полицаите по спортно насилие.

Това са петима гърци на възраст от 24 до 48 години, срещу които е заведено дело за нарушаване на мира, телесни наранявания по време на съучастие, престъпления на насилие по повод спортни събития и нарушаване на Закона за оръжията, за престъпления.

Продължаващото разследване разкри, че участващите в случая са се събрали в района на Концертната зала след напътствия и информация, предоставени от 48-годишния фен и 26-годишната жена. Отбелязва се, че лекият автомобил, управляван от чуждата гражданка, е нает от 48-годишен мъж от фирма за коли под наем.

Припомняме, че 26-годишният водач на автомобила, който влачи и смъртоносно рани 28-годишния български фен Тоско Бозаджиев по време на фанатично убийство в района на смъртоносната засада в Солун миналата година, беше осъден на пробация със съгласието на прокурора и следователя.

Според същата информация, 26-годишната шофьорка в обяснението си е отрекла обвинението и повтори това, което първоначално беше казала на пътната полиция в Солун. С други думи, всичко се объркало, без тя да го осъзнае, като повлякла 28-годишния българин. Тя изпаднала в паника и си тръгнала, защото се страхувала за физическата си безопасност и тази на колата, която карала.

Подобни статии

Top