Привикаха десетки от комуналното предприятие в Раковски, проверяват ги за корпоративен вот (ВИДЕО)

Хората били извикани, за да подпишат протоколи, че няма да купуват и продават гласове

36 души от комуналното предприятие в Раковски бяха извикани тази сутрин в сектор „Икономическа полиция“ в Пловдив. Хората, сред които е и шефът на ловната дружинка в Раковски, били извикани, за да подпишат протоколи, че няма да купуват и продават гласове или да извършват престъпления по време и преди изборите на 14 ноември.

Хората са се струпали пред Икономическа полиция, където дойдоха кметът на Раковски Павел Гуджеров, лидерът на ГЕРБ в Пловдивска област Георги Мараджиев и кандидати за депутати от партията на Борисов от листата за 17-и МИР.

Според тях това, което се случва днес е произвол, който тече не от днес и вчера, а полицията и професионализмът й се използват за политически и предизборни цели.

По думите на кмета на Раковски Павел Гуджеров става дума за поредния полицейски и политически произвол. „Вместо тези хора да са на работните си места, да продължават да облагородяват улиците, площадите и парковете в Раковски, ние днес сме тук, за да даваме безмислени обяснения и да ни се задават безмислени въпроси. Това са хора от общинското предприятие „Благоустрояване и превенция“, обясни градоначалникът. Той обясни, че призовките са връчени на хората в петък и събота.

В същото време от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив разпространиха съобщение, че цитирам: „В отдел „Икономическа полиция се извършва проверка на информация за корпоративен вот в Раковски. По тази причина в сградата на отдела днес са призовани за снемане на обяснения служители от общинско предприятие в града. По преценка някои от тях се предупреждават с протокили по чл. 65 от ЗМВР (чл. 65 ал. 1 гласи: полицейските органи предупреждават устно или писмено лицето, за което има достатъчно данни и се предполага, че ще извърши престъпление или нарушение на обществения ред – б.р.)“.

Вижте още във видеоклипа, който пусна на живо в профила си във Фейсбук кметът на Раковски Павел Гуджеров:

Подобни статии

Top