Призив в социалната мрежа: Да помогнем с продукти на баба Тонка за Гергьовден - DC news

Призив в социалната мрежа: Да помогнем с продукти на баба Тонка за Гергьовден

Апелът е отправен в една от Фейсбук групите от пловдивчанин

Пловдивчанин призова в една от пловдивските групи във Фейсбук пловдивчани да помогнат на баба Тонка, която често може да бъде забелязана на изхода на подлез „Археологически“ откъм Понеделник пазара, където продава плетива и растения.

Станислав Ангелов призовава  в групата „Забелязано в Пловдив и околността“ хората да помогнта с продукти на възрастната жена.

„Поддържам връзка с баба Тонка. Тя е на около 80 г. Има нужда от хранителни продукти от първа необходимост!
За Гергьовден ме попита дали има доброволец, който желае да й помогне с хранителни продукти, защото пенсията не й стигала!
Преди се е поддържала (доколкото може) като продаваше разни неща на подлеза в „понеделник пазар“. Но…ситуацията с българските пенсионери знаете каква е!
Моля, само ако има сериозни и този, който желае да помогне да се свърже с мен на ЛС. Ще дам координати и връзка с баба Тонка, която се намира в Пловдив.
Благодаря, предварително!“, пише Ангелов.

Десетки пловдивчани са готови да откликнат с продукти не само за баба Тонка, но и за други възрастни жени, които често продават цветя на същото място.

„Нещо ми се иска лично да и ги дам нещата,а не чрез посредник…Предлагам всеки,който иска да отиде на подлеза на Понеделник пазара и на подлеза на Тримонциум…там има и други жени ,които продават цветя и разни неща…всеки да дари продукти за празничната трапеза за Гергьовден и така.По- сигурно е,че нещата ще отидат в ръцете на нуждаещите се!“, пише пловдивчанка под поста.

„Тази жена всяка Неделя е на Руския пазар с подобни вещи за продаване. Няма вид по-различен от останалите хора, на нейната възраст с предполагам, минимална пенсия.“, допълва друга жена.

Много от хората търсят лична връзка с жената, за да могат да й помогнат.

Снимка: Фейсбук/Забелязано в Пловдив и околността/Станислав Ангелов

Подобни статии

Top