Призовават 76 свидетели по делото срещу зам.-кмета на Асеновград (СНИМКИ)

Делото ще се гледа по съкратената процедура

76 свидетели ще бъдат призовани за следващото, на практика първо заседание срещу зам.-кмета на Асеновград Димчо Темелков.  Срещу него има 4 обвинения, повдигнати за престъпления, извършени по времето, когато бе началник на РУ – Асеновград.

Точно преди три години той бе арестуван зрелищно по едно и също време с тогавашния началник на РУ-Първомай  за това, че е помогнал на петима крадци да избегнат наказателно преследване и след като те били задържани, разпоредил да ги освободят. Освен това вещите, откраднати от тях, не били иззети, обясняват от обвинението. Обвинен е също, че на 29 август 2015 г., се съгласил да повлияе на разследващ полицай от Районното управление срещу обещана почерпка. Бившият полицейски началник поискал да бъде освободен арестант, срещу който неговият подчинен водел разследване.

Освен това като началник на полицейското управление е превишил правата си и в 16 случая не е регистрирал съобщения за извършени престъпления по подадени заявления в управлението. Не ги докладвал и в прокуратура в Асеновград, като или ги е прекратил, или изобщо не е завел досъдебни производства. Последиците от това са били повишаване на оценката му като ръководител на полицейската структура, кариерно израстване и получаване на поощрения и награди.

1 2

Подобни статии

Top