Пробация за бияча на Митко Чорапа (ВИДЕО) - DC news

Пробация за бияча на Митко Чорапа (ВИДЕО)

Година и половина ще продължи наказанието на Ивайло Дадански

46-годишният адвокат Ивайло Дадански бе осъден днес на година и половина пробация и 300 часа общественополезен труд заради побоя, нанесен от него на 42-годишния Митко Стоянов с прякор Чорапа през май миналата година пред заведението си в Капана.

Дадански сключи споразумение с прокуратурата за присъдата и го подписа днес в залата на районния съд в Пловдив. Присъдата влиза в сила веднага, в седмодневен срок осъденият трябва да плати разноските по делото в размер на 995 лв.

Дадански бе обвинен за това, че на 27.05.2021 г. в Пловдив, по хулигански подбуди е причинил на Митко Стоянов лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на носа, причинила болка без разстройство на здравето.

На 27.05.2021 г. около 20,20 ч. Митко Чорапа вървял сам по ул. „Христо Дюкмеджиев“ в квартал „Капана“. Той продавал чорапи. Част от тях носил в чанта, а няколко пакета в ръцете си. На същата улица пред едно от кафенетата се намирал Ивайло Дадански. Когато видял продавача, той му препречил пътя. Попитал го защо не му е върнал чадър, който му бил дал преди време. Митко Стоянов отвърнал, че го бил забравил в заведение, отишъл да го търси, но не го открил. Дадански се ядосал. Той поискал от Стоянов да му плати 200 лева за изгубения чадър. Продавачът на чорапи отговорил, че няма възможност да даде толкова пари. Когато чул това, Дадански започнал да крещи и рязко издърпал пакетите с чорапи от ръцете на Стоянов. Той ги ритнал с крак във въздуха, разпилявайки стоката по улицата. Наоколо имало много хора, но въпреки това Дадански продължил с невъздържаните си и арогантни действия. Той отново изритал пакетите, които попаднали под маси на съседни заведения.

За да демонстрира  превъзходство, Ивайло Дадански нанесъл и силен удар с предната част на главата си в лицето на Митко Чорапа. Пострадалият мъж направил няколко крачки назад. Собственикът на заведението отново се насочил към продавача на чорапи с цел да продължи физическата саморазправа, но бил възпрян от двама мъже, които се намирали наблизо.

Установено е, че Митко почувствал силна болка в областта на носа и в резултат на удара е получил лека телесна повреда. Веднага след това Дадански напуснал мястото на инцидента. Действията му били възприети от множество граждани, които станали очевидци на случилото. Те останали силно възмутени и потресени от непредизвиканите хулигански действия.

Доволен съм от присъдата, каза след заседанието Митко Стоянов.

Подобни статии

Top