Пробите на боксьорите ни за коронавирус са отрицателни

Даниел Асенов, Стойка Кръстева и Станимира Петрова очакват с нетърпение жребия

Българските боксьори запазват спокойствие и продължават да чакат с нетърпение началото на олимпийските игри в Токио. Въпреки последните новини, които неизменно са свързани с положителни тестове за коронавирус, вече и в олимпийското село, родните национали не дават признаци на тревоги.

Напротив – Даниел Асенов (52 кг), Стойка Кръстева (51 кг) и Станимира Петрова (57 кг) остават все така концентрирани около предстоящия жребий в отделните категории и началото на турнира. Родните национали вече дадоха отрицателни резултати за коронавирус при пристигането си в японската столица. Те ще продължат да бъдат следени от здравните власти, които гарантират, че няма да има разпространение на инфекцията.

„Всичко при нас е наред. Ситуацията е спокойна, гледаме да не следим какво се пише и говори, а да се концентрираме около онова, което трябва да направим”, каза от Токио Даниел Асенов.

Той и съотборничките му при дамите ще опитат да се върнат от японската столица с три медала, като всеки от тях се прицели в спечелване на отличията преди да заминат за Игрите.

В същото време в Токио вече има 4 случая на положителни проби за коронавирус.

Двама южноафрикански футболисти и видеоанализатор от тима са били инфектирани в олимпийския комплекс.

Чешки състезател по плажен волейбол и член на персонала също са положителни.

Резерва от женския отбор на САЩ по спортна гимнастика е дала положителен тест за COVID-19 по време на тренировъчен лагер в Япония.

Подобни статии

Top