Проблем за Белия – има твърде много бразилци

Освен от наказания защитник Пламен Димов, Ботев ще трябва да се лиши от един бразилец за дербито на „Лаута“

Бразилски проблем изникна пред старши треньора на Ботев (Пловдив) Николай Киров-Белия. След наказания за 2 мача защитник Пламен Димов, още един основен футболист ще трябва да отпадне за пловдивското дерби в неделя срещу Локомотив. Белия ще требва да се лиши от един от четиримата бразилци – Жоао Пауло, Густаво Афонсо, Диого Кампос и Фелипе Бризола. Всички те нямат европейски паспорти, а по правилник едва трима такива футболисти могат да попаднат в групата.

Петият бразилец в Ботев – Алваро Юлиано – има италиански паспорт и с него няма подобни проблеми. Киров ще обяви в събота групата от 19 футболисти, като крайното решение ще вземе в последния момент. Не е изключено от нея да отпадне завърналия се под наем Жоао Пауло, който до сблъсъка ще има едва 3 пълноценни тренировки. С най-голям шанс обаче на този етап е Густаво Афонсо.

Николай Киров пък ще има специален разговор с агента на Дуде Ндонгала. При загубата от Лудогорец с 1:3 той бе заменен на полувремето. При загубата с 0:3 от Ботев (Враца) в представянето на отбора преди подновяването на шампионата се случи същото. Тогава Ндонгала напусна самоволно базата. След това Белия разговаря с него, но от това явно не е имало полза.

Сега предстои разговор с мениджъра му за неговото бъдеще. Белия се надява крилото да се раздава повече в тренировките, да повдигне нивото си и да върне старата си форма.

Подобни статии

Top