Продължава пръскането на зелените площи срещу кърлежи - DC news

Продължава пръскането на зелените площи срещу кърлежи

ОП „Дезинфекционна станция“ в услуга и на гражданите за обработка на техните имоти при заявка

До края на април и в първите дни на месец май продължава пролетната дезакарицазия  на ОП „Дезинфекционна станция“ по график.

След великденските празници и с подобряване на метеорологичните условия ще бъдат обработени зелени площи в паркове и градини в районите „Северен“, „Южен“ и „Западен“, включително и кв. Прослав.

За дезакаризацията ще се използват биоцидни препарати, разрешени за употреба от МЗ, в съответната препоръчителна доза и концентрация.

От общинското предприятие напомнят, че редовно обработват площите срещу комари, бълхи, гризачи, кърлежи. Освен откритите терени, които са общинска собственост, специалистите осигуряват ДДД-услуги (дезинфекция, дератизация, дезинсекция) и на частни, юридически лица, търговски обекти, хранителни и здравни заведения, административни и производствени сгради по утвърден ценоразпис.

В базата на предприятието на ул. „Перущица“ 1 има и магазин, в който се предлагат биоцидни препарати за борба с насекоми, гризачи, разрешени за употреба от Министерството на здравеопазването.

Заявки за обработването на площи, които не са общинска собственост, се приемат на телефон: 032/990318 или на dstancia.plovdiv@abv.bg.

Top