Продължава пръскането срещу комари в Пловдив - DC news

Продължава пръскането срещу комари в Пловдив

Вижте графика на екипите от ОП „Дезинфекционна станция“

При подходящи метеорологични условия в периода от 11 до 15 юли на територията на Пловдив ще се извърши ларвицидна обработка на биотопите на комари. Същевременно с това специализираните общински екипи от ОП „Дезинфекционна станция“ ще продължат и с нощните обработки срещу възрастните форми на комари. Ще се работи по следния график:

11.07.2022 г. – Дезинсекция срещу комари на територията на районите „Тракия“ и „Източен“;

12.07.2022 г. – Дезинсекция срещу комари на територията на район „Западен“;

13.07.2022 г. – Дезинсекция срещу комари на територията на район  „Централен“;

14.07.2022 г. – Дезинсекция срещу комари на територията на район „Северен“;

15.07.2022 г. – Дезинсекция срещу комари на територията на район „Южен“.

За ДДД-обработките ще се използва биоциден препарат, разрешен за употреба от МЗ, в съответната препоръчителна доза и концентрация.

При възникнала необходимост, в посочения период ще се осъществят и растителнозащитни дейности по декоративните дървесни и храстови насаждения.

Растителнозащитните мероприятия ще бъдат отразени и на електронна платформа на БАБХ- ЕПОРД.

При неблагоприятни метеорологични данни (дъждовно и ветровито време) ДДД-дейностите и РЗ-обработките ще продължат при следващ работен ден с подходящи за съответната обработка условия.

Съветваме отглеждащите пчелни семейства в района на предстоящите обработки, да ограничат полета на пчелите в указания по-горе период.

Директна връзка със специализираното общинско предприятие „Дезинфекционна станция“: телефон 032/99 03 18; 032/64 25 83; 032/64 41 56 или на електронен адрес:  dstancia.plovdiv@abv.bg

Подобни статии

Top