"Продължаваме промяната": Само един проект в Пловдив има готовност за финансиране - DC news

„Продължаваме промяната“: Само един проект в Пловдив има готовност за финансиране

Според пловдивските депутати от партията опозиционни кметове от региона им отказали да дадат проекти

Няма проект в Пловдив, който да не сме подкрепили, но само един от проектите под тепетата има готовност за финансиране и това е проекта за Голямоконарско шосе. Това заяви по време на пресконференция на депутатите от 16-ти и 17-ти МИР от ПП „Продължаваме промяната“ народният представител Росен Костурков. Според него само този проект е в достатъчно напреднал етап, за да бъде предложен за финансиране от държавата, като там отчуждителните процедури от страна на община Пловдив са завършени, а от страна на

По думите му за другия голям проект – за осигуряване на питейна вода от каскада „Въча“, ще се наложи да бъде направено ново предпроектно проучване. „Този проект е важен и за водоснабдяването на Хасково“, обясни депутатът.

Костурков посочи, че опозицията – депутати и кметове от региона, са отказали да дадат проектите си на народните избраници от „Продължаваме промяната“. Той обаче отказа да посочи имена.

„Очаква се няколко проекта да бъдат представени за финансиране по време на актуализацията на бюджета“, каза още Костурков.

Според него от община „Родопи“ са били внесени два проекта в напреднала фаза – за водоснабдяването на Брестовица и Първенец.

Депутатът допълни, че проектът за градска железница в Пловдив също не може да се случи, докато не бъде приет Общият устройствен план на града. Причината е, че по проекта трябва да се построи вътрешна тангента – жп трасе, което свързва гарите „Филипово“ и „Тракия“.

Днес следобед на среща с областния управител народните представители от региона ще обсъждат отново всички тези проекти.

Подобни статии

Top