Продава се цял град за около 8 милиона (СНИМКИ)

Цял град можете да си купите в Турция, стига да имате пари.

Намалиха цената на древногръцкия град Баргилия, който се намира на територията на съвременна Турция. Сега той може да бъде купен за не много повече от 8 милиона, пише Mother Hature Network, цитиран от руското онлайн издание turizm.ru.

Някога процъвтяващият град Баргилия, който е на 30 км от Бодрум, вече е на повече от 2500 години. От началото на XX век градчето на площ 120 хектара е частна собственост.

Баргилия е разположен на стръмен хълм с изглед към залива Гюллюк и в него има най-вече древни развалини – на храм, театър, голяма защитна стена и древна гимназия.

Сегашните собственици на Баргилия в продължение на много години се опитват да продадат земята, тъй като не са в състояние да спасят градчето от разрушение и набезите на иманяри. Стойността на турския град е 35 млн. турски лири (около 8,3 млн. долара). С надежда да стигнат по-бързо до сделка, собствениците намалиха цената с около милион и 300 хиляди от първоначалните 9,6 млн. долара.

Тъй като Баргилия дълго време е в ръцете на частници, археолозите никога не са правили тук истински разкопки. Носят се слухове, че много от най-впечатляващите руини на града все още са под земята, а сред тях има всевъзможни митични статии и ценни артефакти.

В момента единствените обитатели на Баргилия са стада едър рогат добитък, който пасе сред руините и се крие в отдавна изоставен манастир. В момента строителството на територията на античния град е забранено, тъй като той е със статут на археологически обект от първи клас. Сегашните собственици се надяват, че новия стопанин може да понижи този статус и да направи тук курорт. Възможно е имотът да бъде пожелан от гръцкото министерство на културата, което не би искало да се похаби красотата на това място.

Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top