Продавач на цигари отива на съд за грабеж на 1600 лв. в Пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо нападателя

Продавач в магазин сяда на подсъдимата скамейка за грабеж на 1600 лв. от свой клиент, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Окръжната прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо33-годишния А.Ю., на 33 г., за това, че на 23 септември 2020 г., в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив, е отнел парите от 58-годишен мъж.

На 23 септември 2020 г., в гр. Пловдив, 58-годишен мъж отишъл до търговски обект, за да си купи цигари без бандерол. Продавач в магазина бил 33-годишният мъж. Клиентът си го попитал дали има 10 кутии цигари от определена марка и продавачът му донесъл цигарите.

Докато давал кутиите, видял, че в портфейла на купувача имало доста пари. Тогава продавачът издърпал портмонето със сила от ръката на  58-годишния мъж и избягал.

Подаден бил сигнал в полицията. Установено е, че в портфейла имало 1 600 лева.  А.Ю. дал 500 лева от тях на двама свидетели, за да не го издадат на полицията, а друга част похарчил за мобилен телефон.

А.Ю. е бил осъждан и преди. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Наказанието, което се предвижда по закон за престъплението, в което е обвинен, е от 5 от 15 години „лишаване от свобода“, като съдът може да постанови конфискация на до една втора на имуществото на виновния.

Снимката е илюстративна: ОДМВР-Пазарджик

Подобни статии

Top