Продавали ли са се павета от бул. „Руски“? (ВИДЕО)

Общината извършва проверка

Проверка за продажбата на павета от бул. „Руски“ извършва общината, съобщи днес кметът Иван Тотев пред журналисти. Поводът е сигнал за фирма подизпълнител на подизпълнителя на обекта, която е стоварила паваж, изваден от булеварда в двора на частен дом в между Марково и Първенец.

Кметът обясни, че според говора с изпълнителя на бул. „Руски“ – „Щрабаг“, е сключен договор, според който всичко, което е негодно като строителен отпадък от булевардите, трябва да бъде изхвърлено на сметището. Годните за вторично използване павета пък, трябва да бъдат предоставени отново на общината.

„Чухме го този сигнал, в момента работим по него, естествено ако се докаже, че е така, ние ще си предявим претенциите към „Щрабаг“, подчерта кметът. Той обяви, че ако се докаже подобна злоупотреба, общината ще предяви съответните претенции към фирмата-изпълнител.

По думите на градоначалника голяма част от паважа, който се вади от подобни обекти, е неизползваем, тъй като каменните блокчета са целите в бетон и цимент. Тотев допълни, че строителните обекти са под отговорността на фирмите-изпълнители, които трябва да си охраняват извадения паваж.

Според кмета паважът се мери и тегли с кантарни бележки и се води на отчет.

Според кмета всички извадени павета от булевардите, се съхраняват на общинското депо в Ягодово, а също и от фирмите, които ремонтират булевардите под тепетата.

Подобни статии

Top