Продавали ли са се павета от бул. "Руски"? (ВИДЕО) - DC news

Продавали ли са се павета от бул. „Руски“? (ВИДЕО)

Общината извършва проверка

Проверка за продажбата на павета от бул. „Руски“ извършва общината, съобщи днес кметът Иван Тотев пред журналисти. Поводът е сигнал за фирма подизпълнител на подизпълнителя на обекта, която е стоварила паваж, изваден от булеварда в двора на частен дом в между Марково и Първенец.

Кметът обясни, че според говора с изпълнителя на бул. „Руски“ – „Щрабаг“, е сключен договор, според който всичко, което е негодно като строителен отпадък от булевардите, трябва да бъде изхвърлено на сметището. Годните за вторично използване павета пък, трябва да бъдат предоставени отново на общината.

„Чухме го този сигнал, в момента работим по него, естествено ако се докаже, че е така, ние ще си предявим претенциите към „Щрабаг“, подчерта кметът. Той обяви, че ако се докаже подобна злоупотреба, общината ще предяви съответните претенции към фирмата-изпълнител.

По думите на градоначалника голяма част от паважа, който се вади от подобни обекти, е неизползваем, тъй като каменните блокчета са целите в бетон и цимент. Тотев допълни, че строителните обекти са под отговорността на фирмите-изпълнители, които трябва да си охраняват извадения паваж.

Според кмета паважът се мери и тегли с кантарни бележки и се води на отчет.

Според кмета всички извадени павета от булевардите, се съхраняват на общинското депо в Ягодово, а също и от фирмите, които ремонтират булевардите под тепетата.

Подобни статии

Top