Проектът за кино „Космос“ отива на конкурс

Гласуват мащабна капиталова програма на сесията днес

Общината е предвидила 150 хил. лв. за изработване на технически работен проект за реконструкция на кино „Космос“, съобщи кметът Иван Тотев. Това е таванът на сумата, която ще бъде заделена за проект на киното, като за целта ще бъде обявен конкурс с обществена поръчка.

На конкурса ще могат да се явят всички желаещи, включително и колективът, който претендираше за авторските права над проекта за ремонт на киното. Този колектив не можа да докаже правата си в съда, подчерта градоначалникът. Той заяви, че няма да допусне процедурата да мине без конкурс, тъй като в противен случай общината може да бъде съдена.

На практика конкурсът ще е с награден фонд, а колективът, който го спечели, ще получи възможността да изготви техническия проект.

Това е причината кино „Космос“ да отсъства от капиталовата програма на общината, посочи Тотев.

На близо 10 млн. лв. възлиза капиталовата програма на общината за тази година.

Тя ще бъде гласувана днес на заседанието на Общинския съвет. Това са приходите от общинска собственост, става ясно от таблицата, отпечатана в началото на програмата.

Прогнозата за приходите от наеми на жилища и нежилищни имоти е за 2 225 000 лв., а парите, които ще влязат от разпоредителни сделки възлизат на общо 6,6 млн. лв. Приходите от концесии ще бъдат в размер на 783 450 лв. 

1 2

Подобни статии

Top