Проектът за нов стадион на Диксън предизвика подигравки в социалните мрежи (ВИДЕО)

Оказа се, че той е копиран от сайт за примерни проекти, стадионът е „Парк де Пренс“ със залепена старата емблема на Левски

Визуализацията на проекта за нов стадион на Левски, обещан от потенциалния купувач на „сините“ Джоузеф Диксън, се превърна в обект на подигравки от страна на феновете на тима в социалните мрежи. Младият английски бизнесмен разпространи видео, в което се вижда графична визуализация на новия стадион, както и парковата част към него плюс МОЛ и хотел. Феновете обаче бързо се усъмниха в достоверността на визуализацията заради някои смущаващи елементи в нея.

На видеото с продължителност около две минути зеленината е под формата на палми, а колите са с ляво движение. Бдителни привърженици на Левски бързо установиха, че сградата на МОЛ-а е копирана от сайт за примерни проекти, а стадионът е копие на парижкия „Парк де Пренс“ с изписано името на Левски отпред. Като допълнение за визуализацията на стадиона е използвана старата емблема на клуба (така наречената „лопата“), която не е в употреба от доста години. Най-смущаващото във визуализацията на проекта е неговият мащаб. Според така представения проект, целият комплекс би заел не само мястото на сегашния стадион, но и целия парк пред него, както и немалка част от жилищните блокове в квартала.

Заключението на почти всички фенове на Левски в социалните мрежи е, че въпросната визуализация няма как да се приеме сериозно и само допълнително подкопава доверието в Джо Диксън, който така и не успя да спечели одобрение с пресконференцията си в София преди две седмици. Тогава Диксън обеща 250 милиона долара инвестиции, с които да бъде изграден изцяло нов стадион и комплекс около него, както и инфраструктура. До момента намеренията на Диксън остават само на хартия и няма нищо конкретно.

Източник: БГНЕС, gong.bg

Подобни статии

Top