Фенове на Ботев се срещнаха с арх. Савов

В Общината са внесени 2 варианта за козирка на стадиона

Привърженици на Ботев (Пловдив) проведоха среща с арх. Георги Савов на която стана ясно, че е получил писмо от зам.-кмета Пламен Райчев с запитване, каква ще е сумата, необходима за препроектиране на козирката на стадион „Христо Ботев“.

Във вторник (07.09.) арх. Савов е внесъл отговор в деловодството на Общината. Той съдържа два варианта, като в първия вариант сумата е 103 000 лв. и включва само част от козирката на сектор „А“ и три пилона на сектор „В“, но при този вариант дори и да се намери начин да се построи цялата козирка или да се довърши строежа ще трябва наново да се преминат всичкипроцедури, да се отпускат пари, да се гласуват, да се проектира и т.н.

Вторият вариант е 294 00 лв., като за тази сума бъде получен пълния комплект документи, като при неуспех да се намери начин за завършване на цялата козирка, пак ще имаме документите за орязания вариант 1.

Поради ползването на годишният си отпуск, зам.-кметът Райчев не е успял да внесе докладната на тази сесия, но на другата ще бъде внесена. За същотоувери и кметът Здравко Димитров. Това че ще бъде вкарана на другата сесия няма да забави строителството или препроектирането допълнително, тъй като архитектът увери, че по принцип работата ще отнеме месец и половина, до два, и в нито един момент няма да се спира да се работи.

Главният инженер на строежа каза, че темпото на работа ще се запази и дори може да се ускори, когато получи всички документи, заверени от Общината. От понеделник се продължава със срещите и търсенето на варианти за постигане на крайната цел стадион с четири покрити трибуни.

Подобни статии

Top