Проектират нов стадион и спортна зала в Асеновград

Инвестициите са част от капиталовата програма на Община Асеновград за тази година

Проект за изграждане на нов стадион и многофункционална спортна зала подготвя община Асеновград. Изработването му ще струва  130 хиляди лева, а парите са част от Инвестиционната програма за тази година. Идеята на градското ръководство е спортното съоръжение да бъде разположено на площ от 42 декара.

Мястото е общинско и се намира в края на Асеновград на „Козановско шосе“. Освен стадион, там ще бъде изградена и нова многофункционална спортна зала за практикуване на различни видове спортове. Ще бъде обособен и паркинг.

„Съществуващият в момента стадион „Шипка“ се нуждае от много сериозен ремонт. Освен това мястото не отговаря на стандартите за развитие на толкова видове спорт. Стадионът е в жилищен квартал и създава неудобство за хората. Няма и места за паркиране„, коментира заместник-кметът по строителството инж. Стоян Димитров.

Още тази пролет започва изграждането и на алея за любителите на колоезденето. Предвидено е тя да свързва центъра на града с плувния комплекс в Асеновград. 

Първият етап на строителството ще струва малко над 100 хиляди лева, като ще бъде построена отсечката между двата моста – на  хотел „Асеновец“  до моста на кооперативния пазар.

Инвестициите са част от капиталовата програма на Община Асеновград за тази година. Тя възлиза на малко над 5 милиона лева, като около 2 милиона лева са собствените приходи на Общината.

„Приходите са реални и гарантират изпълнение на Инвестиционната програма„, поясни инж. Стоян Димитров. Той обясни, че общината тази година ще инвестира в цялостен ремонт на две големи улици в Асеновград. Напълно ще бъде рехабилитирана улица „Стоян Джамсъзов“ в квартал „Запад“ и улица „Отец Паисий“. Там ще бъде изградена нова ВиК мрежа и ще бъде подменен асфалтът. Предвидената сума за ремонта на двете улици  е близо 1 милион лева.

Отделени  са средства за проектиране на трите нови квартала в Асеновград – „Баделема“, „Стадиона“ и „Шкилово“.  Започва работа по Общия устройствен план на Асеновград, както и се разработва нов План за организация на движението.

„Инвестиционната програма е драстично намалена. На този етап не може да включим в нея всички обекти, които искаме да бъдат построени или ремонтирани. Сериозно са ограничени приходите от продажба, а кметовете на населени места бяха принудени да предложат за ремонт само по един обект“ , обясни инж. Димитров.

Следващата сряда гражданите на Асеновград ще имат възможност да изразят своето мнение и да дадат предложения кои от тези обекти са най-приоритетни за изграждане през тази година.

 

Подобни статии

Top