Проф. Димитър Шишков напуска листата на ГЕРБ

Обиден е от поставянето му на 35-то място

Проф. Димитър Шишков се оттегля от листата на ГЕРБ за общински съветници в Пловдив, съобщи Радио Пловдив. Известният уролог заяви, че е обиден от поставянето му на 35-то място в листата. Той, арх. Валентин Маринов и оперният певец Ивайло Михайлов  са предложени от кандидата за кмет Здравко Димитров като гражданска квота в листата.

Човек трябва да има достойнство. Като човек, като лекар, като професор, като доказал се човек в града, смятам, че трябва да имам друго място в листата, особено когато напред в нея са поставени некомпетентни, необразовани хора, коментира д-р Шишков. Той подчерта, че ще продължи да помага на Здравко Димитров в предизборната кампания, който остава единственият десен кандидат.

Професорът заяви, че ИК на ГЕРБ е пренаредила листата, предложена от Здравко Димитров и от местната организация на партията листа. По думите му листата би била по- истинска, ако бъде обърната отзад – напред.

В интервю за Радио Пловдив д-р Шишков заяви, че Пловдив е обещан на друг. Според него има споразумение между ГЕРБ и Патриотите на национално ниво за разпределение на градовете София и Пловдив.

Снимка: YouTube 

Подобни статии

Top