Проф. Пламен Моллов: COVID-кризата показа, че хранителната индустрия е сред най-устойчивите

УХТ очаква по-голям наплив на кандидат-студенти в тазгодишната кампания

С първа по рода си шатра на кандидат-студента Университетът по хранителни технологии прикани днес зрелостниците и младите хора да кандидатстват в УХТ. „Избрахме една по-различна инициатива под мотото „УХТ в сърцето на Пловдив“, която показва, че търсим по-различни модели на поведение и обучение спрямо потенциалните кандидат-студенти, търсим начин да покажем себе си в различна светлина, да покажем един нов по-разчупен модел на обучение и поведение спрямо хората, защото ние сме едно семейство, в нашия университет“, подчерта пред репортер на DCNEWS ректорът на университета проф. Пламен Моллов.

Много преподаватели, цялото ръководствот на УХТ, а също и студенти, се събраха пред шатрата на пл. „Стефан Стамболов“. Те не само приканваха бъдещите кандидат-студенти, но и ги почерпиха със сладкиши и солени кейкове, както и с дегустация на прословутата освежаваща лимонада от акация и мента, разработени лично от техните възпитаници и преподаватели.

„Оттук нататък ще насочим усилията си за създаване на добри условия за преподаване, учене, разговори и дискусии на бъдещите и настоящи студенти“, коментира проф. Моллов.

По думите му ръководството на УХТ очаква по-голям наплив от кандидат-студенти, които са се отказали да кандидатстват в чужбина и залагат на местното висше образование.

„COVID-кризата показа, че всъщност хранителната индустрия е сред най-устойчивите индустрии, тя не се повлия съществено от кризата и доказа, че професията инженер-технолог е достойна и много важна в тези години. А и ние наблюдаваме един засилен интерес от страна на предприятията от хранителната индустрия, които търсят високо квалифицирани и добре подготвени млади хора“, посочи ректорът на УХТ. 

1 2

Подобни статии

Top