Проф. Пламен Моллов: УХТ е единствен по рода си на Балканите и в Евросъюза - DC news

Проф. Пламен Моллов: УХТ е единствен по рода си на Балканите и в Евросъюза

УХТ отвори вратите си за кандидат-студенти, възпитаниците му показаха майсторлък в приготвянето на иновативни храни и напитки

Университетът по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив отвори вратите си за бъдещите кандидат-студенти днес. От  10 ч. до 15 ч. те могат да се запознаят с възможностите, които предоставя учебното заведение за обучение в уникалните си специалности, единствени по рода си у нас, на Балканите и в Европейския съюз (ЕС).

Още от 9 ч. дворът на университета се изпълни с щандове с апетитни храни, приготвени от студентите. Повечето от тях бяха направени с иновативни и здравословни продукти по уникални рецепти, сътворени от възпитаниците на УХТ. Очарованите гости дегустираха от продукцията,  специално подготвена за деня на отворените врати и   представена от самите тях.

В презентационните шатри на катедрите, бяха изложени традиционни и иновативни продукти от месо и риба, мляко и млечни продукти, сокове, сосове, сладка, бири и вина, вкусни хлебни и сладкарски изделия, веган и здравословни храни и козметични anti-age изделия.

Денят на отворените врати

бе открит от зам.-ректора по учебна дейност и академичен състав доц. д-р Христо Спасов в 10 ч. Той даде думата на ректора проф. д-р Пламен Моллов за приветствие към присъстващите. 

1 2

Подобни статии

Top