Професионално и младежко жури ще оценяват участниците в конкурса „Песенна палитра“ в Карлово

Националният конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Песенна палитра” се провежда за седми път

За седма поредна година  в Карлово се провежда Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Песенна палитра”. Конкурсът е включен в календара на Министерство на културата и се организира от Сдружение Арт палитра, с подкрепата на Община Карлово и НЧ”Васил Левски- 1861”.

Конкурсът за млади таланти е един от предпочитаните в страната и всяка година се радва на голям интерес в музикалните среди.

„Въпреки трудностите и променената обстановка, подготовката за Седмото издание на конкурса „Песенна палитра“ тече, за да посрещне отново, макар и онлайн, талантливите деца на България.  Какво ви очаква? Седмо издание, седемчленно професионално жури, седемчленно младежко жури и много по седем отличия за децата, които ще изберат да се представят и през 2021 година на конкурса в Карлово“, каза директорът на конкурса Анита Илиева.

„Ситуацията налага промени, които ще засегнат формата на конкурса. Ще има онлайн етап и етап на живо, който ще се реализира на 27 февруари 2021 година. За поредна година, изпълнението на песен на български език  е задължително условие за участие”, посочи тя.

Ето и състава на професионалното жури, в което по традиция участват известни музиканти  – певци, изпълнители,  композитори, аранжори, вокални педагози. Сред тях са Маргарита Хранова, Светослав Лобошки, Ефтим Чакъров, Антония Маркова, Емил Струнджев, Петър Алексиев, Асен Митев.

За първа година участниците ще бъдат оценявани и от младежко жури. Седем са изявените и отличени на наша сцена деца и младежи, които също ще могат да отличат с награди  участниците на Седмото издание на „Песенна палитра”. Това са Емин-Ал Джунейд от София, Николета Сачкова от Велинград, Надежда Ковачева от Панагюрище, Дани Илиева от Карлово, Виктория Димова от Пловдив, Максим Ялнъзов от Варна и Вяра Василева от Сопот.

Утре е последният срок за записване, напомнят организаторите.  Заявки за участие по образец се приемат до 15.01.2021 г. на email: pesenna_palitra@abv.bg.

Заявката за участие може да бъде изтеглена от сайта на „Песенна палитра“ или от страницата на конкурса във Фейсбук.

Дата и място на провеждане:

І неприсъствен (онлайн) етап – 15.11.2020 – 15.01.2021 г.

ІІ присъствен етап – 27.02.2021 г., НЧ „Васил Левски – 1861 г.“

Подобни статии

Top