Професорът от Аграрния убит заради неприлично предложение

Пребит е до смърт с дървена бухалка

42-годишен мъж е задържан още снощи за убийството на 70-годишния преподавател по зеленчукопроизводство в Аграрния университет проф. Стефан Нейков. Това съобщи зам.-окръжният прокурор Галин Гаврилов. Мъжът е арестуван за 24 часа и предстои да му бъде повдигнато обвинение, като след това с прокурорско постановление ще му бъде наложена 72-часова постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

До края на седмицата прокуратурата ще внесе и искане за постоянна мярка „задържане под стража“ в Окръжния съд, уточни Гаврилов. По думите му задържаният е неосъждан и няма криминално минало.

Той припомни, че Окръжна прокуратура-Пловдив ръководи разследването за умишленото убийство на преподавателя от Аграрния университет. Възрастният мъж беше открит снощи около 22.00 часа в автомобила му – зелен „Фолксваген Поло“, в района на бул. „Христо Ботев“, до Военна болница. По случая са извършени огледи на местопроизшествие, назначени са експертизи, разпитват се установените свидетели, уточниха от прокуратурата.

Убитият до Военна болница – професор в Аграрния университет (СНИМКИ)

Според разследващите, съпругата на арестувания за убийството на професора мъж, е била студентка на преподавателя. Следването й доста се проточило, имала и трудности с изпитите. Накрая тя получила неприлично предложение от Нейков или сама му е отправила такова във връзка с изпитите. Снощи жената и професора са се отдали на интимни ласки на изхода на Пловдив, посока село Оризаре. Това е бил поводът ядосаният й мъж да пребие до смърт професора с дървена бухалка. Впоследствие той откарал тялото до Военна болница и го изоставил там, научи DCNEWS.

Откриха тяло на 70-годишен до Военна болница в Пловдив. Убийство ли е?

По трупа има открити множество наранявания като най-тежки са в гърдите и ребрата, както и по главата. Най-вероятно смъртта е настъпила от мастна емболия, в резултат на побоя. Вече е извършена аутопсия, но официалното заключение още не е оповестено.

Убитият професор е семеен, научи DCNEWS.

Разследването по случая продължава.

Подобни статии

Top