Проходими при зимни условия са пътищата в община „Родопи“

Няма населени места без ток, вода и бедставащи хора

Всички основни пътни артерии на територията на община „Родопи“ са проходими при зимни условия; няма затворени пътища, съобщиха от Общината.

Още в ранните часове на деня екипи на фирма „Оазис“ – ангажирана със зимната поддръжка по населените места, са излезли, за да почистват и опесъчават към високопланинските села на територията на общината. Към момента най-много сняг е натрупал в село Лилково, където снежната покривка е над 50 см. Пътят до родопското село е проходим, но се очаква в почистването да се включи и тежка техника. Около 40 см е падналият сняг в село Бойково, 30 см е покривката в Дедево и Ситово.

Всички пътища са почистени и опесъчени. Няма населени места без ток и вода заради снега. Няма сигнали за бедстващи хора. Главните улици в селата също се обработват с техника, която е собственост на кметствата. Прогнозата е снеговалежите да продължат и утре. Обстановката в населените места се наблюдава денонощно и при промяна, със заповед на кмета Павел Михайлов, кметовете по населените места изпращат своевременно информация към дежурния в общината.

Подобни статии

Top