Прокуратурата: Двама са арестувани за убийството на 55-годишния мъж в Капана

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава дело за убийство на мъж от Пловдив

Пловдивската окръжна прокуратура наблюдава досъдебното производство за убийството на 55-годишния мъж в близост до сградата на Джумая джамия снощи, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Оттам съобщиха, че незабавно след получаване на сигнал на тел. 112 за починал мъж, в близост до сградата на джамията в центъра на Пловдив, местопроизшествието е било посетено от разследващ полицай при IV РУ при ОД на МВР – Пловдив и е било започнато досъдебно производство, което е докладвано на Окръжна прокуратура – Пловдив.

55-годишен почина след сбиване в Капана, разследват убийство

До момента, в хода на разследването е установено, че снощи вечерта  до сградата на Джумая джамия в гр. Пловдив, е възникнал конфликт между трима мъже – пострадалият, от една страна, Ц.П., на 43 г., от гр. Пловдив и К.С., на 45 г., от гр. Пловдив, от друга страна. Тримата се познавали от по-рано. В хода на скандала помежду им, Ц.П. и К.С. нанесли побой над пострадалия, в резултат на което той останал да лежи на земята. Пристигналият на място екип на Спешна медицинска помощ констатирал смъртта му.

Извършени са множество процесуално-следствени действия, включително огледи на местопроизшествие и разпити на множество свидетели.

За изясняване на причините за настъпване на смъртта на 55-годишният мъж е била назначена тройна съдебномедицинска експертиза. По първоначални данни от аутопсията на трупа на пострадалия, смъртта му се дължи на тежка черепно-мозъчна травма.

Ц.П. и К.С. са установени и задържани. И двамата са многократно осъждани, като К.С. е осъждан за хулиганство, шофиране в нетрезво състояние и причиняване на средна телесна повреда, а Ц.П. е осъждан за кражби, обсебване и грабежи.

Днес, 08.07.2021 г., двамата ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършено в съучастие убийство и ще бъдат задържани за срок от 72 часа от наблюдаващия прокурор.

Подобни статии

Top