Прокуратурата иска от Общината документите за конкурса в КОЦ - DC news

Прокуратурата иска от Общината документите за конкурса в КОЦ

И кметът поиска публично обсъждане за избора нов управител на Онкологичния диспансер

Окръжна прокуратура е изпратила писмо до Община Пловдив с искане да бъде предоставена цялата документация по провеждането конкурса за избор на управител на КОЦ – Пловдив. Това става ясно от изказване на кмета Здравко Димитров след днешната сесия на ОбС. Димитров също така няма да  отстрани директора на дирекция „Здравеопоазване“ д-р Калин Калинов, каквото искане имаше на днешния граждански протест – четете ТУК.

Д-р Калинов от своя страна съобщи, че като председател на конкурсната комисия е подписал протокола за избор с особено мнение и е подал сигнала за злоупотреби в онкологичния диспансер. В него той сигнализира, че в края на 2016 година проф. д-р Марианна Янева, след като е назначена за управител на КОЦ – Пловдив, е подписала договор за закупуването на компютърен томограф, без да извърши необходимата проверка на процедурата и така – по думите му, е ощетила здравното заведение с 254 777 лева,  финализирайки процедурата, подготвена от нейния предшественик д-р Красимир Вальов. Във връзка с тази процедура д-р Вальов напусна поста, а след това получи и условна присъда от три години заради това, че е ощетил бюджета на

Припомняме, че точката за избор на утравител бе оттеглена от днешния дневен ред, а от Общината се ангажираха с публично обсъждане по казуса – четете ТУК!

„В дискусията ще бъдат поканени за участие общинскитесъветници,  граждани, неправителствени организации, включително пациентските организации. Никога няма допусна да се навреди  на онкоболни, възрастни и деца“, заявява по този повод Димитров.

Сегашният управител д-р Парашкев Цветков ще остане на поста си, докато Общинският съвет като принципал на КОЦ – Пловдив не приключи конкурсната процедура.

Подобни статии

Top