Прокуратурата иска постоянен арест за убиеца на карловската рейнджърка

Засега няма яснота точно кога ще бъде внесено искането за мярката в съда

„Днес ще поискаме постоянна мярка „задържане под стража“ за бившия военен, обвинен в убийството на военнослужещата Десислава Стоянова“.   Това заяви в интервю за bTV окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Все още не е ясно кога обвинението ще внесе искането в Окръжния съд.

В момента Светослав Каменов е задържан за 72 часа с прокурорско постановление. Срещу него е повдигнато обвинение  Прокуратурата повдигна обвинение за умишленото убийство на Десислава. Тялото на жертвата беше намерено в къщата на мъжа в покрайнините на Сопот.

Обвиниха Каменов в умишлено убийство на рейнджърката от Карлово

Според самопризнанията му, двамата са имали неуредени финансови отношения. Първоначалната версия на разследващите беше убийство от ревност, но в последствие стана ясно, че Светослав и Десислава не са имали любовна връзка.

Припомняме, че военнослужещата от 61-ва Стрямска механизирана бригада Десислава Стоянова, която беше в неизвестност от 29 ноември, е била убита по особено жесток начин. Това е станало още преди седмица, уточниха в събота от полицията. Задържаният бивш военен сам показал на криминалистите шкафа в къщата си, където прибрал тялото на жената.

На официална пресконференция шефът на пловдивската полицейска дирекция старши комисар Атанас Илков обясни, че убитата е дала  личния си автомобил на Светослав да го ремонтира. Той го закарал в една автоморга в Сопот, където е намерен от полицията смачкан и подготвен за скрап. Светослав  не е успял да получи пари за предадения автомобил, тъй като документите за него останали в убитата. 

1 2

Подобни статии

Top