Прокуратурата иска старозагореца, поругал трибагреника да бъде пратен в психиатрия

Специализираната прокуратура внесе искане в съда

На 21 декември 2020 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализираният наказателен съд искане обвиняемият за престъпление против Републиката и за хулиганство на публично място, извършено с изключителен цинизъм и дързост – Михаил Михайлов от Стара Загора, да бъде настанен за изследване в психиатрична клиника.

Полиция и прокуратура подхванаха мъж, уринирал върху националния флаг

Съобразявайки внесеното искане, на 22 декември 2020 г., на основание на чл. 70 от НПК, Апелативния специализиран наказателен съд остави без разглеждане мярката за неотклонение на Михайлов, докато не бъде решен въпросът с вменяемостта на лицето.

Михайлов е привлечен към наказателна отговорност  (за престъпления по чл. 108, ал 2 и чл. 325, ал.2 от НК) за това, че на 7 септември 2020 г., на неустановено място в гр. Стара Загора, уринирал върху знамето на Република България, заснел деянието си на видео и същия ден го публикувал в интернет пространството. На 1 ноември 2020 г. в социалните мрежи се появи нов видеоклип със същото със същото съдържание, този път недалеч от оградата на  специализираното правосъдие на ул. „Черковна“ 90 в столицата.

Спецпрокуратурата с протест срещу паричната гаранция на мъжа, поругал трибагреника в Стара Загора

За същото престъпление, извършено на 29 май 2018 г. пред сградата на Съдебната палата в София той бе осъден (на 18 юли 2019 г.) от Специализирания наказателен съд на 1 година и 10 месеца лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.

Предстои Специализираният наказателен съд да се произнесе по искането на първоинстанционната прокуратура за установяване психиатричното състояние на обвиняемия.

Подобни статии

Top