Прокуратурата наблюдава взрива в леярския цех край Пазарджик

При взрива тежко пострадаха двама работници, които са с опасност за живота

Районна прокуратура – Пазарджик наблюдава досъдебното производство, образувано за трудовата злополука, при която пострадаха двама работници от леярския цех на фирма в пазарждишкото село Драгор, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Двамата са с тежки телесни повреди, уточняват от прокуратурата.

Двама работници са с тежки изгаряния след взрив в леярски цех край Пазарджик 

Припомняме, че снощи, около 20:26 часа, в дежурната част при РУ на МВР – Пазарджик е бил получен сигнал за настъпил инцидент в леярския цех на фирма, намиращ се в с. Драгор, обл. Пазарджик. По първоначални данни е била възникнала авария в машина за топене на метал, като двама от служителите на фирмата, занимаващи се с поддръжката се опитали да я отстранят. Касаело се е за дефектирал клапан с хидравлично масло под налягане.

След два неуспешни опита да премахнат неизправността,  клапанът изпуснал хидравлично масло във вана с разтопен метал, който започнал да се разпръсква наоколо. Двамата служители са получили изгаряния, като са били откарани първо в Центъра за Спешна медицинска помощ в  Пазарджик, а след това в Клиника по изгаряния при УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. И двамата пострадали са с опасност за живота.

Незабавно на мястото на инцидента е бил изпратен дежурен екип от РУ на МВР – Пазарджик, който е посетил произшествието, впоследствие е бил извършен е оглед, при който са участвали представители на РСПБЗН гр. Пазарджик, на Инспекция по труда, гр. Пазарджик и инженер-специалист по поддръжката на подобен род машини.

По досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия.

Снимка: flashnews.bg

Подобни статии

Top