Прокуратурата нищи съборената къща на под Джендема (СНИМКИ)

Внасят предложение за финансова помощ на пострадалите в Общинския съвет

Районната прокуратура е започнала проверка по случая с рухналата стена на къщата на ул. „Ниш“ №3 в Пловдив. Това съобщиха за DCNEWS от прокуратурата. В момента полицията проверява случая и се изяснява каква е причината да се срути масивната постройка. По решение на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив ще бъде изготвено предложение за възлагане на разследването на следовател при Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Пловдив. До момента по делото са извършени множество процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, оглед на местопроизшествие, като предстои да бъдат назначени строително-технически и други експертизи. По досъдебното производство няма привлечено лице към наказателна отговорност. Срокът на разследването е двумесечен.

Къщата е над 90-годишна. Тя е строена в миналото без основи, с каменни зидове, които са по-широки от останалите и са вкопани в земята на половин метър, разказаха собствениците. Сградата е на гредоред, но въпреки това е издържала големите земетресения досега, при това дори без да се напука, обясни пред репортер на сайта синът на семейство Будакови Ангел, който по време на срутването е спял в стаята си.  Младият мъж се стреснал, излязъл навън да се скара на строителите, за които знаел, че копаят, но нямало никой. Каква била изненадата му, когато видял, че стената се е срутила, а мебелите в стаите на втория етаж се виждат.

„Направо изпаднах в някакъв ужас, в съня си да се събудиш и да се случи такова нещо! Спасих каквото мога – компютъра, китари имам,  тъй като съм любител китарист, изкарах и майка ми, която беше в по-малката сграда. Слава Богу тя не е засегната. В момента е прекалено опасно, дори не искам да влизам вътре“, сподели разтревоженият мъж.

„Ние сме си поддържали къщата, санирана е, вътре са правени основни ремонти. Дадоха ни апартамент, лична собственост на строителя, в нова кооперация, да живеем, докато се случат нещата. Няма нищо черно на бяло, този човек винаги може да каже – хващайте си багажа и се изнасяйте“, допълни Ангел.

1 2

Подобни статии

Top