Прокуратурата: Обвиняеми лица, „честни“ политици и свободни „журналисти“ партньори срещу правосъдието

Очаква се съобщение с подробностите по разследването 

Всяка съдебна система се нуждае от силни и независими прокурори. Днес прокуратурата е подложена на безпрецедентен, не само политически, натиск. Продължението на тези атаки предстои. Следващата стъпка е да бъде унищожена прокуратурата. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, която даде специална пресконференция току-що.

Сега ще бъде публикувано съобщение за образувано разследване по глава първа. Ще станете свидетели на това как обвиняеми си партнират с журналисти и политици„, каза още Милева.

Тя отново каза, че прокуратурата подкрепя правото на всички да протестират. Но според нея обвиняеми използват протестите, за да попречат на работата на прокуратурата.

„Васил Божков и Цветан Василев си партнират с честни политици и свободни журналисти. Всеки български гражданин ще направи своя информиран избор и на чия страна да застане. Изборът, пред който е изправено цялото българско общество, е или да възродим държавата, или да се поддадем на натиск и да позволим грабежа да продължи. И занапред ще поддържаме прозрачност за всички елементи от нашата дейност. Прокуратурата ще продължи докрай борбата за справедливостта, няма да се откажем и да бъдем сплашени. От тук нататък, отговор дължат другите власти„, каза още Милева./БНТ

Подобни статии

Top