Прокуратурата организира кампания за даряване на кръвна плазма

Всяка наша помощ и усилие са от значение за спасяването на човешкото здраве и живот, призовават от Прокуратурата на Република България

Всички прокурори, следователи и съдебни служители, преболедували и възстановили се от COVID – 19 инфекцията да подкрепят кампанията по даряване на рековалесцентна плазма. За това призова ръководството на Прокуратурата на Република България.

Всяка наша помощ и усилие са от значение за спасяването на човешкото здраве и живот. Нека заедно да попълним Националната банка за рековалесцентна плазма и да продължим да го правим, докато от това има нужда!, пише в призива, адресиран до административните ръководители на прокуратурите, директора на НСлС и съдебните служители.

В кампанията по даряване на кръвна плазма – съдържаща антитела от преболедували COVID-19, могат да се включат всички прокурори, следователи, съдебни служители, техни роднини и близки, които са преболедували и са се възстановили от инфекцията. Предстои да се изготви график на желаещите и отговарящи на критериите, които ще могат да дарят рековалесцентна плазма в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия.

 

Снимка: ВМА

Подобни статии

Top